Sluiten

Aspergesoep met shiitake, wilde zalm & knapperige kappertjes

Over Thaam

Over Thaam

Thamar Zeijen houdt zicht als creatieve receptontwikkelaar, foodstyliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar projecten deelt ze met de wereld via haar Instagram pagina & website, Thaam’s Kookshow. Voor horecazaken en food brands ontwikkeld Thaam aantrekkelijke food content en helpt ze bij de marketing. Zowel op haar website als Instagram spatten de heerlijke plaatjes van het scherm!‘’
www.thaamskookshow.nl
Instagram: @thaamskookshow

Boodschappenlijstje

• Schillen & kontjes gekookte asperges
• Kookvocht gekookte asperges 
• Evt. Extra 3 asperges
• 1 blokje roomboter
• 1 el meel
• 1 sjalot
• 100 g shiitake
• 200 ml kookroom
• 1 blokje groente bouillon
• 50 g kappertjes
• 150 g gerookte wilde zalm
• Snuf zout en peper
• Scheutje olijfolie

Bereiding

1. Schil de asperges en snijd de kontjes ervan af.Bewaar deze voor de aspergesoep.
2. Vul een pan met water en doe hierin de asperges met een snuf zout. Breng dit aan de kook. Laat de asperges 3 tot 4 minuten zachtjes doorkoken en zet dan het vuur uit en laat afgedekt nog 10-15 minuten staan in het kookvocht. Vang het kookvocht op voor de aspergesoep
.

1. Voeg het kookvocht van de gekookte asperges toe aan een pan met de schillen en kontjes en laat dit circa 20 minuten koken.
2. Vang hierna dit kookvocht op en gooi de schillen en kontjes weg. Snijd de extra (gekookte) asperges in stukjes en voeg deze toe aan het kookvocht.
3. Snijd de sjalot fijn en de shiitake in kwartjes.
4. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de sjalot, voeg de shiitake toe en bak deze mee totdat deze mooi goudbruin zijn aangebakken. Haal dit uit de pan en bewaar voor later.
5. Bak hierna de kappertjes in de pan totdat deze crunchy zijn gebakken. Haal deze uit de pan en bewaar voor later.
6. Smelt een klontje roomboter in de pan, meng hier de meel doorheen en voeg de kookroom toe. Voeg hieraan de groente bouillon toe en daarna ook het kookvocht van de asperges (met evt. de stukjes extra asperges).
7. Mix dit alles met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper.
8. Voeg hierna de shiitake en sjalot toe aan de soep.
9. Top de soep af met de gerookte wilde zalm, de cruncy kappertjes en evt. nog wat peper.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht