Sluiten

Asperges op traditionele wijze

Ingrediënten (4 personen)
1,2 kg asperges met schil
400 gr krielaardappelen met schil
4 eieren
12 plakken aspergeham
500 gr roomboter
80 gr peterselie
2 st foelie
peper en zout

Schil de asperges rondom en snijd de droge uiteinden eraf, leg ze dan in een kookpan onder koud water met 200 gr roomboter, 2 foelie, een snufje peper en zout. Breng aan de kook en kook de asperges gedurende 9 minuten. Was de krielaardappelen, kook gedurende 10-15 minuten gaar in kokend water met een snufje zout. Zet de eieren op in koud water en kook deze 9 minuten. Schrik ze dan kort onder de koude kraan. Was de peterselie, schud het droog en pluk de blaadjes van de steel. Hak deze grof. Smelt de resterende boter op laag vuur. Verdeel de asperges over 4 borden met de punten in gelijke richting. Verdeel ook de ham en de gehalveerde eieren. Garneer de borden af met peterselie en serveer de krielaardappelen en de gesmolten boter apart.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht