Sluiten

Asperges met makreel, daslookpesto en kokosmelksaus

Ingrediënten (4 personen)
8 asperges (geschild)
2 l saffraan bouillon       
1 stengel citroengras
4 cm gember
2 sjalotten
1 teentje look
300 ml kokosmelk
100 ml witte droge wijn              
1 limoen (sap)
300 gr basmatirijst
60 gr daslook 
1 teentje knoflook
40 gr pijnbompitten
50 gr Parmezaanse kaas
150 ml olijfolie
peper en zout
200 gr gerookte makreel
2 st Granny Smith
wasabi mayonaise
¼ bos kervel

Breng de asperges in de saffraan bouillon aan de kook. Laat 10 minuten van het vuur af doorgaren.

Voor de kokosmelksaus het citroengras, de gember, de sjalotten en de look aanstoven in wat olie. Blus af met de wijn en laat voor 1/3e inkoken. Voeg de kokosmelk en het limoensap  toe en laat weer inkoken tot gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout. Kook de basmatirijst gaar in het kookvocht van de asperges. Meng de daslook, de knoflook, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout. Meng wat pesto onder de rijst. Snij de makreel en appels in brunoise. Meng met de gehakte kervel en maak smeuïg met de wasabi mayonaise en limoenzestes.  

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht