Sluiten

Asperges met koolrabi, rivierkreeftjes en aardappelblokjes

Ingrediënten (4 personen)
4 st witte asperges
120 gr rivierkreeftjes
2 st koolrabi
1 grote vastkokende aardappel
2 el mayonaise
1 krop frisée sla (enkele blaadjes nodig)
1 bakje radijs scheuten (enkele scheuten nodig)
1 bakje Japanse mosterdsla (enkele blaadjes nodig)
citroenrasp van 1 citroen
olijfolie

Schil en kook de asperges gaar met zout, boter en nootmuskaat. Laat ze afkoelen. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Kook deze beetgaar met wat zout. Snij iedere asperge in de lengte en vervolgens in de breedte 1 keer doormidden. Maak de rivierkreeftjes aan met een beetje olie, peper, zout en citroenrasp. Ontdoe de koolrabi van bladeren, schil deze en snij in dunne plakken (duimdikte). Houd 4 plakken apart. Steek uit de overige plakken kleine rondjes uit. Blancheer de koolrabi plakken en rondjes en grill ze daarna kort in de pan. Leg 4 stukjes asperges langs elkaar op het bord. Leg daar de plak koolrabi bovenop. Verdeel de rivierkreeftjes hierover en leg er met een lepel enkele toefjes mayonaise bovenop. Verdeel de aardappelblokjes en koolrabi rondjes over de borden. Dresseer het gerecht af met frisée sla, mosterdsla, radijs scheuten, wat olijfolie en citroenrasp.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht