Sluiten

Asperges met grote garnalen en sesamdressing

Ingrediënten (4 personen)
500 gr asperges goed schillen en beetgaar koken
250 gr grote Chinese garnalen
100 gr sesam pasta
2 teentjes knoflook
2 el sojasaus
1 tl suiker
1 el Chinese zwarte azijn (Chinkiang)
1 tl chili-olie
1 tl sesamolie
1 bosje bosui
geroosterd zwart en wit sesamzaad
koriander (optioneel)

De asperges schillen en beetgaar koken. De garnalen even blancheren en de knoflook fijn snijden. De bosuien in fijne ringen snijden. De sesampasta goed doorroeren en mengen met de knoflook. Voor de saus de sesampasta op smaak brengen met de sojasaus, de Chinese azijn, de suiker, de sesamolie en de chili-olie. Meng wat bosuien door de saus. Maak het gerecht op zoals op de foto en werk het geheel af met koriander en de geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht