Sluiten

Asperges met burrata & hazelnoten-dille crunch

Over Thaam

Over Thaam

Thamar Zeijen houdt zicht als creatieve receptontwikkelaar, foodstyliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar projecten deelt ze met de wereld via haar Instagram pagina & website, Thaam’s Kookshow. Voor horecazaken en food brands ontwikkeld Thaam aantrekkelijke food content en helpt ze bij de marketing. Zowel op haar website als Instagram spatten de heerlijke plaatjes van het scherm!‘’
www.thaamskookshow.nl
Instagram: @thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 pers.)

• 10 asperges
• 200 g kabeljauw
• 150 g doperwten (diepvries)
• 125 g creme fraîche
• 1 burrata
• 50 g hazelnoten
• Handjevol verse dille
• Snuf zout en peper
• Scheutje olijfolie

Bereiding

1. Schil de asperges en snijd de kontjes ervan af. Bewaar deze voor de aspergesoep.
2. Vul een pan met water en doe hierin de asperges met een snuf zout. Breng dit aan de kook. Laat de asperges 3 tot 4 minuten zachtjes doorkoken en zet dan het vuur uit en laat afgedekt nog 10-15 minuten staan in het kookvocht. Vang het kookvocht op voor de aspergesoep.
3. Crush de hazelnoten in een vijzel en snijd de verse dille fijn.
4. Rooster de gecrashte hazelnoten kort in een droge koekenpan op laag vuur.
5. Meng de hazelnoten met de dille en wat zout en peper.
6. Kook de erwten binnen circa 6 minuten gaar in een pannetje. Giet de erwten af.
7. Mix de erwten met de creme fraîche met een staafmixer en breng deze puree op smaak met zout en peper.
8. Snijd de kabeljauw in 2 kleine stukken en bak deze in een koekenpan met wat zout en peper.
9. Beleg een bord met een toef doperwten puree, leg hierop de asperges en top af met de kabeljauw, 1/2 burrata per persoon en hazelnoten-dille crunch.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht