Sluiten

Asperges met boeren roomboter, kruiden en bloemen

Ingrediënten (4 personen)
8 st AAA witte asperges uit Maria Hoop
50 gr boeren roomboter
5 gr suiker
5 gr zout
500 ml water
2 eieren
½ bosje bieslook
1 aardappel
200 ml zonnebloemolie
zout
50 gr panko broodkruim
100 gr boeren roomboter
diverse bloemen/kruiden

Schil de asperges. Zet het water, boter, zout en suiker op in een pan en breng even aan de kook. Gaar de asperges in dit vocht. Kook de 2 eieren voor 10 minuten. Laat de eitjes afkoelen en pel ze. Druk het eiwit en de eidooier apart door een draadspaan, zodat je een soort eiwit en eidooier blokjes krijgt. Schil en was de aardappel. Snij er hele fijne blokjes van en bak deze blokjes helemaal krokant in de zonnebloemolie. Laat de aardappelkrokantjes uitlekken op papier en zout een klein beetje na. Snij de bieslook mooi fijn. Bak het broodkruim goudbruin met een beetje boter en zout een klein beetje na. Zet een steker op bord en verdeel de eierblokjes, aardappelkrokantjes, panko-crunch, en de bieslook. Leg de asperges daarop en maak het af met de bloemen en kruiden.  Serveer het met de lekkere gesmolten boeren roomboter.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht