Sluiten

Asperges en vinaigrette op eigentijdse wijze

Ingrediënten (4 personen)

Asperges
12 asperges
4 eieren
1 sjalot
verse bieslook
olijfolie
peper en zout
2 plakken gekookte ham

Appelvinaigrette
1 el azijn
1 el appelsap
1 tl poedersuiker
1 el mosterd (Dijon)
1 dl walnotenolie
½ el hazelnootolie
1 dl gevogeltefond
1 appel Granny Smith

Kook 12 asperges af in water met ruim zout en een klont boter. Let op dat ze niet te gaar worden, ze mogen nog wat bite behouden. Kook 4 eieren hard en scheid het eigeel en eiwit apart, hak dit fijn en maak zowel het eigeel als het eiwit aan met gesnipperde sjalot, bieslook, olijfolie, peper en zout. Snij 2 plakken gekookte ham in fijne blokjes en maak deze op dezelfde wijze aan. Schil de appel en snij één helft in stukjes. Voor de vinaigrette alle ingrediënten inclusief de stukjes appel blenderen en zeven. De andere halve appel in super fijne blokjes  snijden en marineren in de vinaigrette. Maak van het eiwit, eigeel en de ham kleine torentjes. Snij de asperges in verschillende stukken en dresseer mooi op een bord.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht