Sluiten

Aspergepizza met zalm en cherrytomaat

Ingrediënten 
8 witte asperges
150 gram rode cherrytomaatjes
1 rol vers bladerdeeg à 250 gram
125 gram magere roomkaas
1 bosje bieslook
200 gram gerookte zalm
flinke hand veldsla

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de asperges en verwijder van ongeveer 2 centimeter van de harde onderkant. Halveer de asperges. Verhit in een koekenpan een eetlepel olie en bak de asperges om en om goudbruin.
Rol intussen het deeg uit en prik er met een vork gaatjes in om te voorkomen dat het deeg omhoog gaat komen. Snijd de bieslook in fijne ringetjes en meng de roomkaas en bieslook met peper en zout. Bestrijk het deeg met het roomkaasmengsel. Vouw de randjes van het deeg om zodat er een hogeren rand ontstaat. Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de asperges en tomaatjes gelijkmatig over de pizza. Bak de pizza in een voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Beleg de gare pizza met gerookte zalm en veldsla.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht