Sluiten

Asian style salade met gerookte zalm en nori chips

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 personen):

  • 150 g wilde gerookte zalm
  • 1/3 komkommer
  • 50 g babyspinazie
  • 1 avocado
  • 3 el gepekelde rode ui
  • handvol nori chips
  • 3 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl zwart sesamzaad
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 limoen
  • snuf zout en peper

Bereiding:

  1. Bereid de gepekelde rode ui zoals hieronder een dag of een paar uur van tevoren.
  2. Schil de komkommer dun in de lengte in slierten en ontpit en snijd de avocado in kleine stukjes.
  3. Rasp de gember fijn. Maak een dressing door de sojasaus, rijstazijn, geraspte gember, een geperste teen knoflook en peper te mengen.
  4. Beleg een bord met een bedje spinazie en voeg de avocado, komkommer, gepekelde rode ui en gerookte wilde zalm toe.
  5. Giet hierover de dressing en top de salade af met de nori chips, chiliflakes, sesamzaad, een snuf zout, peper en wat limoensap.

Boodschappenlijstje gepekelde rode ui:

  • 6 rode uien
  • 300 ml water
  • 300 ml appelazijn
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout
  • 2 el peperkorrels.

Bereiding gepekelde rode ui:

  1. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  2. Doe de rode ui in een weckpot.
  3. Meng het water met de azijn, suiker en zout. Verwarm het geheel in een pannetje tot de suiker is opgelost.
  4. Giet het kokende water met azijn samen met de peperkorrels bij de rode ui en laat de pot afkoelen.
  5. Dek de weckpot goed af en laat deze een nacht in de koelkast staan.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht