Sluiten

Andijviestamppot met kerrie-bloemkool en spekjes

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 personen)
  • 8 middelgrote aardappelen
  • 200 g andijvie
  • 200 bloemkool
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • Handjevol cashewnoten
  • 50 g ongezouten roomboter
  • Scheutje kookroom
  • ½ citroen
  • 150 spekjes
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zout en peper
  • Verse peterselie
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Verhit een pan met genoeg water, kook de aardappelen hierin gaar binnen circa 20 minuten en giet ze daarna af.
  2. Snijd ondertussen de rode ui fijn en de andijvie en bloemkool in grove stukken.
  3. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de rode ui kort aan.
  4. Voeg de bloemkool, wat zout, peper, geraspte knoflook en de kerriepoeder toe. Bak de bloemkool goudbruin en gaar.
  5. Bak hierna ook kort de spekjes in de pan (afzonderlijk van de bloemkool).
  6. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  7. Stamp de aardappelen met de boter, een scheutje room, nootmuskaat, zout en peper en meng/stamp de andijvie door de aardappelpuree.
  8. Meng de spekjes en gebakken bloemkool door de stamppot.
    Maak de bordjes op en garneer af met wat verse fijngesneden peterselie en de geroosterde cashewnoten.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht