Sluiten

Huis ter Duin Fine dining met uitzicht op zee

Huis ter Duin
Fine dining met uitzicht op zee

Dit is het verhaal van twee mannen die elkaar ver weg van hun Limburgse roots professioneel hebben gevonden in een van de mooiste familiehotels van Nederland: Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk van de familie Stokkermans. Beiden zijn gepassioneerd en verslaafd aan hun vak, en samen zorgen ze voor een gastronomische beleving op sterrenniveau. Met uitzicht op zee. Maak in deze uitgave van Navenant kennis met Maître- Sommelier Stan Kerckhoffs en in de volgende Navenant Chef-de-Cuisine Marcel van Lier.

Maître-Sommelier op 25-jarige leeftijd? Men had dus groot vertrouwen in jou? Maar voelde je zelf wel al klaar voor het grote werk, op die leeftijd? “Nou, ik was er eigenlijk wel klaar voor. Eduard van der Tholen was mijn voorganger, hij was F&B Manager, maar liet het restaurant grotendeels al aan mij. Ik deed dus al veel avonden samen met het team. Het voelde goed zo; ik had Latour al onder de knie. Toen er een opvolger voor Tholen moest worden gezocht, was zijn reactie ook veelzeggend: “mijn opvolger loopt hier al rond”. Hoewel ik natuurlijk op 25-jarige leeftijd ook wel even getwijfeld heb, besefte ik wel: dit is mijn rol en doel; ik heb altijd Maître-Sommelier van een restaurant met een Michelin-ster willen zijn. Grijp je kans, Stan!”

Lees het hele verhaal van Maître-Sommelier Stan Kerckhoffs van Huis ter Duin in Navenant uitgave 2 vanaf pagina 50

Tekst: Cees van Casteren / Foto’s: Rosalie van der Does

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht