Sluiten

Ellis Huijnen van Het Gerecht

Het is een grijze, regenachtige novemberdag in Roermond. Zo’n dag waarop je alleen maar baasjes van viervoeters tegenkomt, op zoek naar de eerste de beste boom. En dit terwijl alle Nederlandse restaurants gedegradeerd zijn tot lunchrooms in tijden van corona. Enfin, de deur van Het Gerecht in Roermond gaat open en Ellis verwelkomt mij met haar unieke glimlach ‘das es einem richtig warm ums Herz wird’. Ja, je bent meteen thuis aangekomen in dit Midden-Limburgse, culinaire pareltje. Tekst: Mario Tertschnig / Foto’s: Raoul Limpens

Ellis, 27 jaar oud en afkomstig uit het Zuid-Limburgse dorpje Cadier en Keer is de sommelier van Het Gerecht. De gerechten worden bereid door haar partner en chef Cederik Pieters, met wie ze regelmatig wijnbouwgebieden verkent. Onlangs was dit gastronomisch koppel in het Portugese Setúbal op ontdekkingstocht. Maar ook wijngaarden dichter bij huis trekken de aandacht. Met het experimenteel geöriënteerde wijndomein Hoenshof van Ghislain Houben uit Borgloon werd een eigen wijn gecreëerd: een Chardonnay gerijpt op deels kersenhouten vaten. Dit geeft een totaal andere belevenis dan het vanille- en toastaroma van eikenhout. We proeven sherryachtige en notige smaken die perfect aansluiten bij rollade van parelhoen met bataat en Tom Kha Kai, de signature dish van Cederik. Je proeft het avontuurlijke karakter van Ellis en Cederik in alle wijn- en spijscombinaties.

Benieuwd geworden naar het Het Gerecht en sommelier Ellis? Lees dan verder in Navenant uitgave 1 vanaf pagina 130

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht