Gin-Tonic en Tawny
Als Cees van Casteren MW je interviewt, gaat het vroeg of laat over wijn. Peggy Vrijens leeft wat wijn betreft op een vrij uniek dieet: Gin-Tonic en Tawny. Ze is naar eigen zeggen de enige die (nog) port drinkt. Ik tref Peggy in Café-Friterie Par Hasard in de straat in Amsterdam waar ze woont, vlak voordat ze gaat vertrekken om een weekend te kamperen én mediteren.
Tekst: Cees van Casteren / Foto's: Rosalie van der Does
Bij Par Hasard voelt ze zich helemaal thuis, niet in het minst omdat ze er in Maastrichts zuurvlees specialiseren. Voor de ‘buitenlanders’: zuurvlees of stoofvlees krijg je door het vlees te laten marineren in een azijnmengsel met kruiden waardoor het spierweefsel van het vlees zachter en malser wordt waardoor het na lang stoven makkelijk uit elkaar valt en het gerecht uiteindelijk ook zijn karakteristieke smaak geeft. Eén keer in de zoveel tijd moet ze het hier eten, zeker als ze wat langer niet in Limburg is geweest. Want “Amsterdam is geweldig maar ook hectisch en zo nu en dan moet je daar even uit om weer tot rust te komen”. Als dat niet in Limburg kan, dan even bij Par Hasard of, zoals nu, op een retraitreweekend. “Dat betekent niet alleen maar relaxen en mediteren maar ook mindfullness oefeningen doen; een beetje voor mezelf en een beetje om mijn vriendin te steunen die deze retraitre voor het eerst organiseert. “We zijn met alleen maar vrouwen samen die elkaar nog niet kennen dus ik ben heel benieuwd wat dit weekend gaat brengen. Ik was vroeger altijd heel sceptisch en ga er prat op de nuchterheid zelve te zijn, maar vind het steeds interessanter om me te verdiepen in de wat meer spirituelere kant van het leven.”
Lees het volledige artikel in Navenant 4 / 2021 vanaf pagina 52