Claudia Heuts: Tribeca’s veelzijdige gastvrouw
Iemand die meent niets interessants te vertellen te hebben én suggereert om haar man te interviewen in plaats van haar, is voer voor Cees van Casteren. Claudia Heuts zou grafisch ontwerper zijn geworden maar wist na een bijbaantje bij een restaurant ineens wat ze wilde gaan doen in haar leven. Dat het ‘horeca’ op tweesterrenniveau zou worden, had ze toen echter niet kunnen bevroeden.
Tekst: Cees van Casteren / Foto’s: Bram Becks
Als Claudia Heuts en Jan Sobecki, geboren in Polen maar opgegroeid in Brabant, op 16 augustus 2016 Tribeca in Heeze openen, willen ze het eigenlijk eenvoudig houden; eenpansgerechten en een overzichtelijke wijnkaart met zestig wijnen. Ze komen er echter snel achter dat dit toch niet zo wordt gewaardeerd en dat hun afkomst (Chapeau! Bloemendaal, twee Michelinsterren) juist ‘fine dining’-verwachtingen creëert. “Vanaf dat moment zijn we meegegroeid”, legt Claudia uit. Al snel hadden we een acht gangen groentemenu en inmiddels een tien en twaalf gangen ‘Tribeca’ en ‘high end’ menu.”
Gezien ze de zuurverdiende Michelinsterren van Chapeau! niet in hun verhuisdoos konden meenemen, had het koppel in hun eerste jaar in Heeze op maximaal één ster gehoopt. Maar dat het binnen vier maanden meteen al twee sterren zouden worden, overtrof hun stoutste verwachtingen. Misschien voor Claudia nog meer dan voor Jan.
Lees het volledige artikel in Navenant 3 / 2021 vanaf pagina 24.