Sluiten

Wijn volgens Mario

Ik ben opgegroeid in Karinthië, een provincie in het zuiden van Oostenrijk. Daar waar het Italiaanse Dolce Vita de nuchtere Oostenrijkse gezelligheid ontmoet. Ik weet van jongs af aan daarom ook niet beter dan wekelijks tenminste één keer in een culinaire tempel neer te strijken. En met tempel bedoel ik niet per se sterren zoeken, maar horeca waar je verwelkomd wordt met open armen en verrukkelijk eten en drinken. TEKST: MARIO TERTSCHNIG / MAAIKE PETRI, CHÂTEAU ST. GERLACH

De culinair geschoolde lezer van dit artikel begrijpt mijn gevoel op 15 maart 2020 toen in één oogopslag alle eetgelegenheden van Nederland op slot gingen. Een culinair Armageddon, een slagveld zonder kogels met een godendrama voor het sociale leven van ons allemaal. Je hoeft niet helderziend te zijn om te begrijpen dat de mateloze hebzucht van grote concerns onze planeet met alles wat erop gedijt en kruipt, steeds meer te gronde richt. Vanzelfsprekend dat wij door Moeder Aarde dan ook op het matje worden geroepen en geconfronteerd worden met verschrikkelijke ziektes en ingrijpende veranderingen van onze leefomgeving.

Lees verder in Navenant 3/2020, vanaf pagina 76

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht