Sluiten

Van bodem naar bord: paprika

Zon, water, aarde en tijd. Meer is er niet nodig om supergezonde paprika’s te telen. Maar als een paprika meer water krijgt, bevat hij dan minder vitaminen? En zorgt zonlicht voor een voedzamer product dan kunstmatig licht? Een zoektocht naar de échte inhoud van een geliefde groente.
TEKST: KARIEN GOESSENS | FOTO’S: ANNE LEFEVRE, BRAM BECKS

We beginnen natuurlijk bij de paprika zelf en zoeken Frank Bakker van Bakker Sweet Peppers op. Frank’s ouders hadden al een glastuinbedrijf en de ondernemer is opgegroeid tussen de paprika’s. Vijf jaar geleden nam hij het besluit om zelf te gaan kweken en dit leidde vorig jaar tot de overname van de moderne kwekerij van Wim en Anette Hermans. Zijn oranje paprika’s vinden hun weg via ZON fruit & vegetables naar hongerige klanten over de hele wereld.

Lees verder in Navenant 3/2020, vanaf pagina 68

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht