Sluiten

Restaurant Notable: één grote chef’s table

In de voormalige pannenfabriek in Echt zit sinds februari een restaurant dat je verwachtingen op z’n kop zet. Geen tafels, geen menukaart met keuzes – maar wél gastronomische verfijning, luxe en een flinke dosis gezelligheid. Maak kennis met Notable – spreek uit: no table – een restaurantconcept dat draait om delen, puurheid en verrassende klasse. “Het hele restaurant is één grote chef’s table.”
Beeld: Notable

“Het idee ontstond toen we allebei bij Tribeca werkten”, vertelt sommelier Adriaan Visser. “We hadden daar een chef’s table en merkten hoe leuk die setting eigenlijk was. Bij een bar zit je automatisch in een ongedwongen sfeer, maar bij Notable dan wel luxe: marmer, mooie stoelen. Dat wilden we als uitgangspunt.” Chef-kok Vital Awick vult aan: “We wilden eerst een combinatie maken met tafels, maar hoe verder we kwamen, hoe meer we dachten: nee, het draait juist om die bar. Dus hebben we uiteindelijk alle tafels geschrapt. Het hele restaurant is nu één grote chef’s table.”

Het interieur van Notable onderstreept die gedachte. De industriële ruimte – met originele bakstenen muren en een 6,5 meter hoog plafond – contrasteert prachtig met het warme, natuurlijke marmer en hout. De bar, ontworpen met speelse hoeken, maakt dat je altijd goed zit, ook als je met een groter gezelschap komt. Gasten zitten rondom de open keuken, wat zorgt voor directe interactie. “In het begin vinden sommigen het spannend om tussen onbekenden te zitten. Maar na een minuut zie je ze al met elkaar praten over de wijn of het gerecht”, lacht Adriaan. “Het verbindt. En dat delen, dat is precies wat we willen.”

Favoriet
Vital omschrijft zijn keuken als puur, herkenbaar en seizoensgebonden: “Geen schuimpjes en gelletjes. Gewoon een goed stuk vlees of vis, mooie cuisson, lekkere saus – en dan verrassen we met creativiteit.” De gerechten wisselen mee met het seizoen en het menu is vast: ’s middags vier tot zes gangen, ’s avonds vijf tot zeven. Een favoriet? “Onze amuse met zuurvlees”, – een knipoog naar Limburg. “Die was zo geliefd dat mensen boos waren toen we ’m eraf haalden”, lacht Vital.

Liefde voor wijn
Ook de wijn speelt een hoofdrol. Adriaan glimlachend: “De wijnkast midden in de zaak zegt genoeg. We hebben zo’n 250 wijnen en we blijven ontwikkelen.” De liefde voor wijn is zichtbaar én voelbaar – van zilveren koelers tot antieke decanteerhulpen van brocante markten in Antwerpen.

Jong & ambitieus
Notable draait momenteel op een klein team van vier, met uitbreiding op komst. “De ambitie? Gasten nog meer meenemen in het verhaal”, zegt Adriaan. “Laten zien, laten proeven, samen genieten.” Vital beaamt: “We zijn jong, ambitieus en willen gewoon een topavond voor elke gast. Goed eten, goede wijn en vooral veel plezier”.

Misschien vind je dit ook interessant

Haringparty 2025

Haringparty 2025

Onder een stralende junizon vond de jaarlijkse Navenant Haringparty plaats, traditiegetrouw op het terras van Beachclub Degreez in Panheel.

Lees meer
Verliefd op Bali

Verliefd op Bali

Duizenden tempels en spirituele gebruiken. Dichte jungle en stortende watervallen. Azuurblauwe baaien en eindeloze rijstvelden. Actieve vulkanen en poederachtige stranden. Bali heeft het allemaal.

Lees meer
Pouleyn & DJS Hekwerken: Van visie naar verfijning

Pouleyn & DJS Hekwerken: Van visie naar verfijning

Een toegangspoort is veel meer dan een praktische afsluiting van uw eigendom. Het is een eerste kennismaking, een visitekaartje dat iets zegt over wie u bent.

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht