Wijnreis

Reizen: Unieke Limburgse wijnreis

29 juni: Unieke Limburgse wijnreis onder begeleiding van Mario Tertschnig


Meld u nu aan!

Voor een mooie wijn hoeft u niet ver te reizen, want Limburgse wijnen maken snel naam in binnen- en buitenland en sieren de tafels in menig sterrenrestaurant. Heeft u altijd al meer willen weten – en proeven – van Limburgse wijnen, dan is dit uw kans om onder begeleiding van Weinakademiker Mario Tertschnig te genieten van de wijnen die het glooiende landschap van Belgisch- en Nederlands Limburg te bieden heeft. Onder zijn kundige leiding bezoeken we op 29 juni een aantal gerenommeerde Limburgse wijndomeinen om alles te leren over de terroirs, de druivenrassen en het productieproces. De reis is door het intieme karakter en de verscheidenheid aan wijnen geschikt voor zowel de doorgewinterde wijnkenner als de onervaren liefhebber.

Het gezelschap ontmoet elkaar in de ochtend in het witte stadje Thorn, vanwaar we per privé bus naar ons eerste landgoed reizen. Al bijna 50 jaar verbouwt De Apostelhoeve kwaliteitswijnen op de zuidelijke hellingen van het Jekerdal. Het oudste wijnbedrijf van Nederland opent zijn deuren en wijnkelders, waarna we genieten van een boerenlunch tussen de wijnstokken van dit pittoreske landgoed. Van hieruit is het een kleine stap over de grens naar Belgisch - Limburg. Onze reis voert ons naar Riemst waar Wijngoed Genoels-Elderen als grootste wijndomein – en enige wijnkasteel – in België aangenaam zal verrassen. Onze wijnreis eindigt wederom in Thorn op Wijngoed Thorn. Middenin het historische centrum stad bezoeken we de wijnkelders en uiteraard worden ook hier de nodige wijnen geproefd en toegelicht. Het belooft een heerlijke dag te worden, die u niet wilt missen!


Reisschema
Apostelhoeve, Maastricht
Wijngoed Genoels-Elderen, Riemst/Haspengou
Wijngoed Thorn, Thorn

Inclusief: Pick- up service van en naar station Maastricht, vervoer tussen de verschillende locaties per bus, wijnproeverijen met uitleg, boerenlunch

Kosten: € 85,- p.p

Schrijf u snel in, er is plaats voor 25 personen!

Aanmelden als sponsor