Wijn

navenant%20wijn%20header.jpgWinnaar Navenant aspergewijn 2018

Apostelhoeve – Maastricht

 

Auxerrois – 2016

Heerlijke witte wijn van sappig wit fruit.

Wat je in deze variant van Auxerrois vooral proeft, zijn nuances van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.

Nederlands grootste en bekendste wijnbedrijf, de Apostelhoeve, is inmiddels uitgegroeid tot een domein met ruim 8 hectare wijngaarden. De bodem van de Louwberg bezit veel löss, mergel en kiezel, dit zijn zeer belangrijke componenten in de internationaal bekroonde wijnen van de familie Hulst. 

Sinds 1973 wordt op de Louwberg in Maastricht door de familie Hulst wijn gemaakt, het oudste professioneel werkende wijndomein van Nederland. De winnaar van de aspergewijn verkiezing van 2018 overtuigd met een zeer geurige neus naar rijpe appels en peren, lekker puur. In de smaak plezier totaal: een klein zoetje ondersteunt door fijne zuurtjes, sappig, je wilt meteen een tweede glas inschenken. Een spannend glas wijn van eigen bodem. 

De Auxerrois druif werd voor het eerst in 1816 in het Franse departement Moselle genoemd. Tegenwoordig vindt men buiten Limburg deze druif vooral in de Elzas waar het vaak met pinot blanc werd gemengd. Auxerrois doet het in Limburg uitstekend omdat het klimaat deze druivenras in warmere regio’s te snel saai wordt door het gebrek aan zuren. 

www.apostelhoeve.nl