Malediven

Malediven

11/02/2015 ‘Onze lieve heer’ heeft op één uur reistijd van Colombo een bijzonder fraai stukje aardkloot neergelegd: de Malediven.
Het eilandenstaatje vormt de perfecte afsluiter van je rondreis door Sri Lanka. Hagelwitte stranden en kraakhelder water, wat wil je nog meer? 

Alleen de landing op het vliegveld van Malé is al een belevenis. De piloot heeft de fijne taak om het vliegtuig op de twee kilometer lange landingsbaan tot stilstand te brengen voordat de jet over het randje kukelt. Na het verzamelen van je bagage en het passeren van de douane vaar je op een bootje (1 dollar per persoon) naar de hoofdstad. Vanuit daar vertrekken er verschillende ferry’s (2 dollar) en watervliegtuigen om je naar de verschillende eilanden en resorts te brengen.

Een vakantie op de Malediven kun je zo duur maken als je zelf wil, maar het hoeft absoluut niet prijzig te zijn. Wij verbleven voor 30 euro per persoon per nacht in Hotel Kaani Beach, gelegen aan het strand van de heerlijkheid Maafushi. Ontbijt was inbegrepen en voor een lunch of diner was je ruimschoots onder de 10 euro per persoon klaar. Helaas is Maafushi, in tegenstelling tot andere Malediven-atollen, een Moslimeiland en zodoende was alcohol uit den boze. Maar ‘dronken van geluk’ door de hagelwitte stranden, het kraakheldere water, de vele snorkelmogelijkheden en de vriendelijkheid van de eilandbewoners mocht dat de pret niet drukken.

Op de Malediven heerst een heerlijk warm tropisch klimaat. Het voordeel is dat het eilanden zijn, waardoor de wind er altijd waait en het dus niet zo heet wordt als in andere tropische gebieden. Het beste reisseizoen voor de Malediven is van december tot en met april. In deze periode valt er het minste regen en geniet je van de meeste zonuren per dag.