bistro two

Redactie Live

Regelmatig geven we jullie een kijkje achter de schermen bij de redactie van Navenant Magazine.


Redactie Live │ 11 november 2020

Op de 11e van de 11e géén vastelaovend, maar een fotoshoot bij Bistro TWO. Chef Lambert Walter maakte voor Van Bodem Naar Bord een prachtig en smaakvol gerecht: hertenrugfilet met schorseneren.  

Gerecht%20VBNB%20Bistro%20TWO.jpg

Redactie Live │ 20 oktober 2020

Redacteur Frans is niet beroerd om voor (licht)paal te staan. Alles voor een goed foto!

Portret%20Poelier%20Hendriks.jpg

Redactie Live │11 oktober 2020

We moeten op deze zondagochtend vroeg uit de veren voor een interview met Nelly Hinssen. Zij staat samen met haar man Aloys al 17 jaar met de gebakskraam bij een tuincentrum nabij Vlodrop. Haar geheim? Dat leest u in Navenant december-editie.  

oliebollen.jpg

Redactie Live │5 oktober 2020

In de Navenant december editie staat de schorseneer in schijnwerpers. Teler John Klerken uit Maasbree treedt, als derde generatie, op als ambassadeur voor de groente met de vele bijnamen. 

Schorseneer%20Maasbree.jpgIMG_20201005_132050.jpeg

Redactie Live │ 19 augustus 2020

Dit najaar is kunstenares Iris Frederix uit Schimmert wederom te bewonderen in ‘Project Rembrandt’ waarin ze op zoek gaat naar de meest talentvolle amateur-kunstschilder van Nederland. Frans zocht haar op in haar atelier/woonhuis in Utrecht.


iris%20frederix.jpg


Redactie Live │ 18 augustus 2020


Er wacht Henk Hover voor een nieuwe Oet de Aove nogal een uitdaging. Hij is namelijk te gast bij het echtpaar Ronald & Carien Moonen. Ronald is, als telg uit een echte Weerter bakkersfamilie, van plan om Henk wat kneepjes van het vak te leren.

Oet%20de%20aove%20Moonen.jpg


Redactie Live │ 13 juli 2020

Na een wandeling door de loods van Bestwelhip in Geleen moet je echt wel even bijkomen. Verdeeld over twee verdiepingen zijn duizenden, vintage designmeubels en -accessoires te bewonderen.

 Bestwelhip.jpg

Redactie Live | 4 juni 2020

In de nieuwe editie van Aan Tafel Met.. zoeken we de buitenlucht op. En met wie kan dat nou beter dan met journalist/presentator/schrijver én fervent wandelaar Twan Huys? Hij (her)ontdekt het wandelgebied van zijn jeugd. Binnenkort in Navenant! 

TwanHuys.jpg

Redactie Live │ 23 mei 2020

Samen met Robin en Michelle van de Bunt van restaurant De Leuf gingen we op Bites Safari. Een culinaire tour door Noord- en Midden Limburg. 

de%20leuf.jpg

Redactie Live | 15 mei 2020

Ellen Luijks, boswachter bij Natuurmonumenten, leidde ons rond op het prachtige landgoed Mookerheide, in het uiterste top van Limburg.

jachtslot%20mookerheide.jpg


Redactie Live | 14 mei 2020

Samen met chef Edwin Soumang nemen we een kijkje in de moestuin van restaurant One.

RestaurantOne.jpeg
Redactie Live | 14 januari 2020

Ook in 2020 duiken we weer de oven in met Henk Hover. Voor onze eerste editie gaan we op bezoek bij zangeres Lotte Walda.

HenkHover_LotteWalda.pngRedactie Live | 19 december

Terwijl iedereen bezig is met het kerstdiner, bezoekt onze redactie Prof.dr. Koen Venema in Villa Flora. Hij vertelt waarom vitaminepillen toch echt niet kunnen tippen aan verse groente. Binnenkort in Navenant.

VillaFlora.pngRedactie Live | 7 november
Jonge chefs koken de sterren van de hemel in een kerstdiner vol 'nieuwe klassiekers'. Binnenkort alle zes gangen in Navenant. Eerst legt Sven Nijenhuis van Chateau Wittem de laatste hand aan het dessert.

Sven_ChateauWittem.jpg


Redactie Live | 26 september
Even uitrusten tussen het werken door. Gelukkig is dat geen probleem als je een interview en fotoshoot mag doen bij Gasse Slaapcomfort in Maastricht.

Slaapcentrum.jpg


Redactie Live | 20 september

Soms moet de redactie zich even inspannen voor de beste foto, maar dan heb je ook wat? Henk Hover neemt een kijkje in de keuken van Marleen Rutten.

MarleenRutten_1.jpg

Redactie Live | 23 september 2019
Wie kent 'm niet? Lex Uiting uit Blerick. Een groot interview met deze presentator, programmamaker en zanger leest u in de Navenant die eind oktober verschijnt.

LexUiting2.jpg

Redactie Live | 16 september 2019
In gesprek met de ambassadeurs van het Jeugd Fonds Sport, voormalig toptennisser Sjeng Schalken en voetbalcoach Bert van Marwijk. Binnenkort in Navenant. 

JeugdFondsSport.jpg

Redactie Live | 16 september 2019
In de regio special van de nieuwe Navenant leest u meer over Cwartier. Het creatieve broeinest in hartje Weert.

Cwartier.jpg

Redactie Live | 1-8-2019
Hoog zomer en de redactie is druk bezig met de najaarsmode. Binnenkort in Navenant; de luxe knitwear van Laurie Bessems.


Alpacas.png


Redactie Live │ 5 juli 2019
Henk Hover beleefde met een nieuwe oet de aove van … een primeur. Samen met Resi Coumans bakte hij een cheesecake op de bar.

HenkHover.jpg

Redactie Live │ 9 juli 2019

Redacteur Frans maakte onlangs met Suus een rondje door de prachtige binnenstad van Roermond. 


Frans_Suus.jpg


 

Redactie Live | 1 juli 2019
Voor de komende Chef's Table doken we de keuken in met Sven en Otto Nijenhuis. Heeft de chef van kasteel Wittem het kooktalent van zijn vader geerfd? Lees het binnenkort in Navenant.

redactie-live-restaurant.jpg


Redactie Live | 21 juni 2019
Vandaag doppen we onze eigen boontjes bij Bijzonder Brabants. De overgetelijke moestuin.

boontjesdoppen.jpg


Redactie Live | 11 juni 2019

Voor de rubriek van Bodem naar Bord doet de redactie zich tegoed aan snoeppaprikaatjes.

Snoeppaprika.jpg


Redactie Live | 16 mei 2019

De redactie mocht weer eens het water op voor een boottest. Bij jachthaven Heerenlaak stapten we aan boord van de nieuwe Chris Craft Corsair 27.

Boot.jpgRedactie Live | 19-3-2019
Op deze (bijna) lentedag geniet de redactie van een vijfsterren uitzicht over het Heuvelland. Lees binnenkort het interview met VVV Zuid-Limburg directeur Anya Niewierra over de toekomst van toerisme.

VVVZuidLimburg.jpg

Redactie Live | 8-3-2019
De redactie van Navenant mocht deze nieuwe Citroën C5 Aircross SUV even lenen voor een autotest. Binnenkort in Navenant Magazine.

Autotest_15maart_2.jpg


Redactie Live | 12-3-2019
Samen met Henk Vossen testten we de allereerste volledig elektrische auto van Auto, de e-tron. We zijn onder de indruk van de auto en de prestaties. Meer over deze nieuwe Audi leest u in de nieuwe Navenant.

Autotest_15maart.jpg


Redactie Live | 25-2-2019
Onze redactie is met Henk Hover op bezoek bij Linda Zijlmans. Binnenkort in Navenant: Oet de Aove van!

LindaZijlmans.jpg

Redactie Live | 13-2-2019
Voor een bijzondere Van Bodem naar Bord zijn redactielid Patrick en fotografe Anne op bezoek bij Kwekerij van Bree-Rijks in Meijel, samen met Kokkerelli Kids University for Cooking.

Kokkerelli.jpg

Redactie Live | 12-2-2019
Onze redactie is alweer druk bezig met de lente-editie van Navenant. Bij de lente hoort natuurlijk een eitje en niet zomaar eentje. Karien is in Castenray bij Kipster waar de meest duurzame eieren ter wereld worden geproduceerd. Breek de dag, tik een eitje!

Kipster.jpg

Redactie Live | 17-1-2019
Ook dit jaar is Navenant regelmatig te vinden op de Limburgse akkers, op zoek naar de lekkerste groente en fruit. Voor de rubriek “Van Bodem naar Bord” bekeek Frans de spruitjesoogst van ZON-teler Jack van Lin in St. Odiliënberg. Binnenkort meer in Navenant!

Redactie-live-spruitjes.jpg

Redactie Live | 17-1-2019

Redactielid Patrick genoot samen met de huisfotograaf Jean-Pierre van de feestelijke opening van het Thielenplein bij het Limburgs Museum in Venlo.

OpeningThielenhof.jpg

Redactie Live
Redactielid Frans zat aan tafel bij burgemeester De Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen.

RedactieLive2.jpg


Redactie Live 
De redactie is al op pad voor de eerste Navenant van 2019. Frans sprak voor een nieuwe portrettenreeks met kunstenaar Rob Waterval over zijn talent, namelijk het schilderen. Binnenkort in Navenant!

RedactieLive1.jpg

Redactie Live | 6-11-2018
De redactie is voor de rubriek ‘Chef’s Table’ op bezoek bij La Source, waar sterrenchef Ralf Berendsen zijn vroegere leermeester Paul Pollux ontmoet. Goedgemutste gesprekken, afgewisseld met prachtige culinaire creaties. Binnenkort in Navenant!

RestaurantLaSource.jpg

Redactie Live | 10-09-2018
Samen met boswachter Jos Berends bezoeken we het Weerterbos.
Boswacher.jpg


Redactie Live | 30-07-2018
Rien ne va plus! De redactie waagt een gokje in Holland Casino op de Cauberg. Binnenkort in Navenant een kijkje in dit volledig gerenoveerde icoon van Valkenburg
redactielive.jpg


Redactie Live | 22-06-2018
De redactie is voor de rubriek ‘Van bodem naar bord’ op bezoek bij Mr. Sammi en ontdekt de frisse kant van kapucijners.
Karien_mrSammi.jpg


Redactie Live | 1-5-2018
Na een bezoek aan Paul Bruijen neemt de redactie verse rabarber mee naar huis.
rabarber2.jpg


Redactie Live | 18-04-2018  
Onze redactie is voor ‘Chef’s Table’ op bezoek in Roermond. Nico Boreas stelt het nieuwe Restaurant Sabero open voor René Brienen. Binnenkort meer in Navenant!
sabero_roermond.png


Redactie Live | 09-04-2018  
In de nieuwe Navenant ontdekken we Poulissen Audio Video Center in hartje Roermond. Redacteur Karien valt van de ene oorstrelende verbazing in de andere en was graag nog wat langer gebleven in één van de vele luisterruimtes.

Redactielive-Poulissen.jpg

 

Redactie Live | 27-03-2018 
Terwijl iedereen wacht op de asperges, steekt de redactie ze zelf al!
Karien.jpg


Redactie Live | 16-03-2018
 
De redactie doet kookinspiratie op bij studio Philippi.
Karien_HeerlijkSimpel.jpgRedactie Live | 27-02-2018
De redactie op bezoek bij ontwerpster Ebby Port.
Karien_kunstenares.jpg
 
 
Redactie Live | 23-02-2018  
De gemeente Venray is volop in beweging. De binnenstad is de afgelopen jaren compacter, completer en comfortabeler geworden. Maar naast het dynamische centrum is ook het buitengebied van de Noord-Limburgse gemeente meer dan een bezoek waard. Wethouder Jan Loonen licht ons dat toe tijdens een ‘Rundje Venray’.Frans_landkaart.jpgRedactie Live | 19-02-2018  
Onze redactie is op bezoek bij Stichting Restauratie Atelier Limburg. Hier wordt cultureel erfgoed van vandaag gerestaureerd zodat we er ook morgen nog van kunnen genieten. restauratie.jpg


Redactie Live | 16-02-2018 
Een unieke en openhartige ontmoeting tussen Edwin Soumang van restaurant One en tweesterrenchef Nico Boreas. We namen plaats in het hart van de keuken, de Chef's Table. Binnenkort in Navenant!
RestaurantONE.jpg


Redactie Live | 15-02-2018
 
Onze redactie is op zoek bij René Holten Design in Maastricht. René vertelt over de totstandkoming van zijn opvallende designstukken en licht hier alvast een tipje van de sluier op van toekomstige projecten. 
Fotomaken.jpg


Redactie Live | 10-01-2018
Onze redacteur Karien en fotograaf Jean-Pierre brachten een bezoek aan Jongen opticiens in Heerlen. Karien maakte van de gelegenheid gebruik om eens een bril te passen.
Het staat haar goed!
Jongen%20Opticiens1.jpeg


Redactie Live | 21-12-2017
Voor de rubriek 'Van bodem naar bord' maakte chef Eric Hirdes van restaurant Bruiz in Maasbree boerenkool bitterballen. In de eerste editie van Navenant in 2018 licht hij de receptuur toe. Onze redacteur Karien en fotograaf Jean-Pierre mochten de verrassende lekkernij vanzelfsprekend proeven!
Bodem-naar-bord-1.jpg


Redactie Live | 13-12-2017 
Ook in 2018 zoekt Navenant naar de lekkerste groente en fruit van eigen bodem en dat begint al in 2017! Voor de rubriek “Van Bodem naar Bord” doorstond de redactie de eerste winterse buien om bij de boerenkool oogst te zijn van ZON teler John Rooyakkers te Baarlo. Binnenkort meer in Navenant! 
kool2.jpg


Redactie Live | 12-12-2017  
In Navenant 1 blikken we, samen met Loek en Trix Reintjens uit Weert, vooruit op de Navenant Aspergerally 2018. Dit echtpaar rijdt steevast mee in een Ferrari. 
LoekReintjesAspergerally.jpg


Redactie Live | 6-12-2017  
Hoe wordt u gezond oud? Raymond Nolet en Peter van Tilburg van het Venloose bedrijf MiFood lichten in Navenant 1 hun innovatief onderzoek toe.
Mifood.jpg


Redactie Live | 5-12-2017 
Costumière Xandra Bergrath uit Roosteren ontwerpt en maakt exclusieve Venetiaanse kostuums. Samen met haar man Chris oogsten ze internationaal succes. Meer over deze uit de hand gelopen hobby, leest u in Navenant 1.
VenetiaanseKostuums.jpg


Redactie Live | 24-11-2017
De feestdagenuitgave van Navenant wordt op dit moment gedrukt, 8 december zal deze verschijnen!
navenant.jpg


Redactie Live | 16-11-2017
Autotest Hyundai Kona.
RedactieLiveDeinum.jpg


Redactie Live | 16-10-2017
Onze Frans in actie, meer in nummer 8.
IMG_20171102_115801_739.jpg

Redactie Live | 16-10-2017
Op bezoek bij Gerlachus, meer hierover in Navenant nr. 8.
wiskie.jpg

Redactie Live | 13-10-2017
Alvast een kleine sneak peek bij schorsenerenteler Geert Janssen. 
schorseneren.jpg

Redactie Live | 11-10-2017
Deze week bracht redacteur Frans van Tuel een bezoek aan het recherchebureau Ben Zuidema in Wessem. Daar sprak hij, ten behoeve van een artikel in Navenant nummer 8, met privé-detective John Vullers. Na afloop mocht een ontmoeting met de oprichter en naamgever van het bekende bureau niet ontbreken.

20171010_114304.jpg
20171010_114304.jpg

Redactie Live | 22-9-2017

Op bezoek bij de E-Sporters van VVV-Venlo, Sandro en Nick Cooiman uit Horst.

VVV.JPG

Redactie Live | 07-9-2017

Onlangs bracht de redactie een bezoek aan de Limburgse jager Hubert Stassen. Met het jachtseizoen in het vooruitzicht, vertelt hij ons alle ins en outs van het jagen. In oktober leest u hierover een uitgebreid artikel in Navenant!

Art.%20jager_595x340.jpg

 
Redactie Live | 07-7-2017

Een leuk gesprek vandaag met Tweede Kamerlid Rens Raemakers.

rens.jpg

Redactie Live | 07-7-2017

Ja hoor, we zijn vandaag bij niemand minder dan Beppie en Pierre. Meer in de volgende uitgave. 
Beppie.jpg


Redactie Live | 04-7-2017

Vandaag hebben wij een gezellig interview met deze gezellige familie.
Meer daarover in het volgende nummer.
IMG-20170704-WA0011.jpg


Redactie Live | 30-5-2017

Vandaag hebben wij een gezellig interview met deze topsportfamilie.
Meer daarover in het volgende nummer.


Redactie Live | 18-5-2017

Voor de zomereditie bezocht onze redactie gisteren Exclusive Sportboats in Maaseik. Onder deze weersomstandigheden natuurlijk geen straf om even het water op te gaan.

BestBoats.jpg

Boat1.jpg

Boat2.jpg

Redactie Live | 10-5-2017

Voor de portrettenreeks van de zomereditie bezocht onze redactie gisteren badmeester Jos in Weert.

(Nieuwsgierig? Medio juni verschijnt de nieuwste editie van Navenant Magazine
)


Badmeester4.jpg

Badmeester3.jpg

Badmeester2.jpg