Nu in Navenant

De lente is dit jaar goed van start gegaan. De zon laat zich veelvuldig zien en de temperatuur stijgt regelmatig richting een recordhoogte. Heerlijk toch! We kunnen weer actief naar buiten en de zonnestralen zorgen voor gezonde vitamines waar we blij van worden. Waar u vast ook blij van wordt is deze nieuwe Navenant, boordevol mooie en inspirerende verhalen.

Natuurlijk zetten we ook dit jaar de Limburgse asperge in het zonnetje. We kijken terug op een tongstrelende aspergekookworkshop die Janneke Philippi organiseerde in samenwerking met het Kookpodium te Beek. Voor een begeleidende wijn hoeft u enkel de terugblik op de Aspergewijnverkiezing erop na te slaan. Dit jaar werden maar liefst veertien wijnen onder het genot van een vijftal heerlijke gerechten gekeurd in kasteel Holtmühle in Tegelen. Dat de asperge het ook internationaal goed doet toont Sterrenchef René Brienen en zijn brigade die alweer voor de achtste keer de mooiste aspergegerechten presenteerde voor de gasten in Schwarzsee, Zwitserland. Uw kinderen geen fan van de asperge? Misschien wel na een vleugje ZON en Kokkerelli. Als u zelf geen genoeg kan krijgen van asperges, Blader dan het bijgevoegde aspergegidsje even door. Het boekje staat weer vol met heerlijke recepten van Limburgse toprestaurants, wetenswaardigheden en aspergefietsroutes.

In deze editie reizen we naar het zuidelijkste stukje van Limburg en spreken we het muzikale duo Lucas & Steve uit Maastricht. Ze reizen de wereld rond en rijgen de hits aaneen. In de portrettenreeks schenken we aandacht aan de ‘Bronk’ in het Heuvelland, waar ieder dorp zijn eigen tradities kent rondom de Sacramentsprocessie. Zuid-Limburg behoort al vele jaren tot één van ’s lands grote trekpleisters. Met Anya Niewierra, directeur van VVV Zuid-Limburg praten we over de mogelijkheden en valkuilen van toerisme.

Bent u, net als wij, ook zo onder de indruk van onze prachtige cover? Deze is gemaakt door fotografe Gemmy Woud-Binnendijk. Zij oogst wereldwijd lof voor haar Fine Art Photography en vertelt over haar fascinatie voor licht. In het terugkerende Chef’s Table verwelkomt Raoul Bijlmakers sterrenchef Robin van de Bunt van restaurant De Leuf. De twee jonge chefs hebben een geheel eigen kijk op koken, maar delen de ambitie om het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt ook voor de talentvolle triathlete Quincy Schoens uit Stein. Met haar praten we over haar carrière en ambities. Genoeg te genieten dus met de deze lente-editie van Navenant.

Veel leesplezier!