Nu in Navenant

Dag winter, hallo lente! Na de koude wintermaanden, maken we ons weer op voor het voorjaar. Tijd om de lentemode tevoorschijn te halen en er heerlijk op uit te trekken. Zoekt u nog iets voor uw voorjaarsgarderobe? Dan hebben we goed nieuws voor u. In de Navenant modespecial geven vijf Limburgse vooraanstaande winkeliers u een advies over de trends van 2018 op het gebied van tassen, juwelen, schoenen, mannen- en damesmode. Ze selecteerden ieder één trendy artikel uit hun collectie en laten u inspireren van top tot teen!

Op culinair vlak trappen we af met het nieuwe item ‘Chef’s Table’. Hierbij nodigt een Limburgse topchef een succesvolle collega uit voor een kijkje in de keuken en een inspirerend gesprek. Edwin Soumang van Restaurant One inviteerde Nico Boreas. Beiden praten met redacteur Karien openhartig over hun passie, kookstijl, foodtrends en toekomst van de horeca. Als klap op de vuurpijl deelt Edwin het recept van zijn befaamde Yellowtale Kingfish.
Nieuw is ook de restaurantrecensie. Onze culinaire recensenten bezoeken de komende maanden de beste restaurants in onze provincie. De Beejekurf in Venray bijt deze editie het spits af. We blijven in Noord-Limburg, want deze regio staat deze Navenant in de spotlights. Zo hadden we een uitgebreid gesprek met Hai Berden. Hij is nog een paar maanden voorzitter van VVV-Venlo, maar helemaal afscheid van de club doet hij niet. Wethouder Jan Loonen van Venray vertelt over het buitengebied rond zijn groene gemeente. Want op de fiets of te voet is deze prachtige omgeving uitstekend te ontdekken.

Onze redacteur Frans had een gesprek met Matty Zadnikar. Deze Belgisch-Limburgse ondernemer startte als tiener in de mijnen, werkte zich omhoog en is inmiddels een succesvol zakenman. Hij introduceerde een aantal jaar geleden in Europa het co-eigenaarschap van luxejachten. Ook komt de ambitieuze BMX-er Bo Piepers uit Kessel aan het woord. Deze 14-jarige wereldtopper zet alles aan de kant om als eerste Nederlander een gouden medaille te halen op de Olympische Spelen. Industrieel ontwerper René Holten vertelt over zijn ontwerpen en houdt zich tussendoor bezig met de renovatie van de Andrieskapel in Maastricht, een toekomstige ontmoetingsplek voor kunstenaars. Karien sprak tenslotte ook nog met Ebby Port. Een jonge Maastrichtse mode-ontwerpster.
Kortom, mode, culinaire hoogstandjes, kunst, cultuur en cultuur zijn volop vertegenwoordigd in deze nieuwe Navenant. Laat u inspireren en verrassen. Veel leesplezier!