Nu in Navenant


Zodra de vogeltjes buiten hun chansons weer luidkeels ten gehore brengen, betekent dat maar één ding: het voorjaar is in aantocht. Het jaargetijde dat niet alleen flora en fauna doet opbloeien, maar ook de mens. En het in bijzonder de Bourgondiër, die in deze uitgave van Navenant weer veelvuldig aan zijn trekken komt. Met een gloednieuwe Chef’s Table bijvoorbeeld, ditmaal gedekt door chef-kok Emile Maessen van Restaurant OH30 in Weert. Hij nodigt Raoul Bijlmakers van Zinc wine&dine uit Roermond uit en dat levert niet alleen een boeiend gesprek op, maar ook een aantal gerechten om de vingers bij af te likken. 

De culinaire weg wordt vervolgd door onze vaste recensenten John Golsteijn en Mieke Aben. Zij brengen een bezoek aan Hoeve de Boogaard in Geijsteren, waar een landelijke gemoedelijkheid wordt vervlochten met passie voor spijs en drank. En hebben we het over drank, dan kunnen we Weinakademiker Mario Tertschnig onmogelijk buiten beschouwing laten. In zijn vaste rubriek ontleedt hij het verband tussen de stijgende zeespiegel en het alcoholgehalte in wijn. Natuurlijk komt er ook weer een baksel Oet de Aove van een Limburgse artiest, ditmaal die van singer-songwriter Linda Zijlmans. In haar thuisbasis Venlo bakt zij samen met Henk Hover een overheerlijke vlaai, terwijl er lustig op los gekletst wordt over muziek.

In onze special aandacht voor de regio Venlo, Venray en Horst aan de Maas, een broedplaats van bijzonderheden. Zo maken we samen met Henk Heijligers van Stichting Het Limburgs Landschap een memorabele wandeling door de Boshuizerbergen bij Venray. En gaan we in gesprek met de gerenommeerde kostuumontwerper en uit Belfeld afkomstige Yan Tax, die onder andere zijn stempel heeft gedrukt op internationaal geroemde producties als Zwartboek en Amsterdamned. Ook doen we de meest mens-, dier- en milieuvriendelijke legkippenstal ter wereld aan in Castenray en voelen we Venraynaar Dylan Haegens, die niet meer over straat kan zonder herkend te worden, aan de tand over de sleutel tot zijn succes.

Aanvullend hebben we nog een tot de verbeelding sprekende modespecial, met daarin een fraaie portrettenreeks die in het teken staat van voorjaarsmode en een prachtige modeshoot, die in samenwerking met diverse Limburgse bedrijven tot stand is gekomen. Meer inspiratie om uit de winterschulp te kruipen vindt u in de vorm van een mooi artikel over de wielersport met de aanstormende talenten Nils Sinschek en Bryony van Velzen en een fiks aantal pk’s in onze flitsende autotesten.

Veel leesplezier en een Navenant voorjaar gewenst!