Nu in NavenantNog een paar weken en dan is 2019 alweer voorbij. Maar voor het zover is, maken we ons op voor de feestdagen. De tijd waarin we warmte, gezelligheid én een kerstboom in huis halen. Hebt u nog geen idee wat u met Kerstmis op tafel zet? Dat komt goed uit, want in een kerstdiner vol ‘Nieuwe Klassiekers’ geven zes jonge Limburgse topchefs hún versie van een klassiek kerstgerecht.

Zoals u gewend bent, pakken we deze laatste editie van het jaar flink uit. Te beginnen met een exclusieve fotoreportage van het modemerk Sage and Ivy. Eigenaresse en ontwerpster Alexia van der Leegte-van Engelen toverde voor de shoot haar eigen huis om tot één groot kerstfeest. Ook feestelijk zijn de gerechten die Janneke Philippi in petto heeft. Ze houdt het eenvoudig en vertelt hoe u gemakkelijk een heerlijk driegangenmenu op tafel zet. Onze huisbakker Henk Hover gaat op bezoek bij Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren, met een opzat, ofwel soestjestaart als resultaat. Krijgt u geen genoeg van de gerechten van Janneke Philippi en de bakresultaten van Henk Hover? Dan zit u als abonnee van Navenant gebakken, want bij deze editie trakteren we u op een bijlage met hun mooiste recepten én een dubbelinterview van deze twee keukenhelden.

Met de koude winterdagen in het verschiet zorgt deze Navenant voor nóg meer leesvoer. Wat te denken van een nieuwe editie van ‘Aan tafel met’? Met onze columnist en plebaan-deken van Roermond, Rob Merkx, praten we openhartig over het geloof en het kerstgevoel. Als regio staat Parkstad centraal. In de portrettenreeks komen vier heren aan het woord die hebben bijgedragen aan het dynamische Parkstad van vandaag en morgen. Ook spraken we uitgebreid met Brett Gentile. Deze in Heerlen geboren Hollywoodacteur heeft inmiddels ruim 50 rollen in diverse filmgenres achter zijn naam staan en was te zien in bekende series als The Walking Dead en Captain America: Civil War. Henk Heijligers van het Limburgs Landschap neemt u mee op een wandeltocht naar de Anstelvallei en vertelt over de restauratievorderingen van de 18e eeuwse Hoeve Nieuw Ehrenstein.

Wij wensen u veel leesplezier en een gelukkig, gezond en voorspoedig 2020!