Nu in Navenant


Het is eindelijk lente. U hebt er vast ook zo naar uitgekeken want het was een winterperiode die velen van u nog lang zal heugen. Al was het alleen maar vanwege de onstuimige, stormen die veel vastelaovend-activiteiten in het water deden vallen. Om over het Corona-virus maar te zwijgen. Gelukkig ontspringen de bladeren weer aan de bomen, bloeien de krokussen volop, zorgt de zon voor de broodnodige vitamine D én is er weer een nieuwe Navenant!

Deze editie staat voor een groot gedeelte in het teken van Roermond. De Midden-Limburgse stad is namelijk gastheer van één van de grootste producties die jaarlijks op televisie te zien is: The Passion, de moderne vertelling van de laatste uren van Jezus' leven, lijden én opstanding. We blikken met hoofdrolspeler Tim Akkerman en wethouder Angela Waajen vooruit op dit spektakel dat op donderdag 9 april live te zien is. The Passion vindt plaats aan de voet van één van de meest herkenbare gebouwen in de Roermondse binnenstad, de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk. Die viert dit jaar het 800-jarig jubileum en we nemen u aan de hand van een tweetal experts mee door dit prachtige gebouw. Bij restaurant Damianz, spreken we in een nieuwe ‘Aan tafel met’ Arabiste en Eerste Kamerlid Petra Stienen over ‘haar’ Roermond. Wij zijn ook te gast in het prachtige kantoorpand van Gitte Stevens. Deze advocate vertelt over haar

werkwijze en een aantal geruchtmakende zaken, die soms veel stof doen opwaaien.

Het luxueuze interieur van B&B N10 is het decor voor een modeshoot. ‘Modellen’ Bethany

DeLong en Lotte Sanders van Restaurant One zijn te bewonderen in prachtige kleurrijke creaties van couturier John van Dijk en sieraden van Cellini.

Maar het is niet alleen  Roermond wat de klok slaat in deze Navenant. Jos Caubo vertelt over de pracht van de Marokkaanse koningsstad Fes, testkoppel Fred Sochaki en Henk Vossen voelt niet één maar twee bolides aan de band waaronder een sportauto waar menig autoliefhebber, alleen al van de naam, gaat watertanden. Daarnaast praten we uitbreid met de winnaar van de Lodewijk van der Grinten ondernemersprijs, Wout van Eeuwijk, met snowboarder Jesse Augustinus en stofdesigner Lisa Bekelaar. Stuk voor stuk mensen met een interessant en inspiratievolle verhaal. Veel leesplezier!