Nu in Navenant


Voorwoord

We staan op de drempel van een nieuw jaar. 2020 was op zijn zachts gezegd een bijzonder jaar en voor de meesten een jaar om snel te vergeten. We hunkeren naar 2021. Naar een frisse toekomst. Naar het einde van de talrijke pandemie-maatregelen. Want we willen niets liever dan vertrouwd de deur uit om elkaar ongedwongen en gezellig weer te ontmoeten. De nieuwe Navenant brengt u in de tussentijd heerlijk op andere gedachten en biedt voldoende inspiratie om de komende weken goed door te komen.

Deze Navenant staat grotendeels in het teken van de feestdagen. De maand december staat bol van tradities. De versierde kerstboom verschijnt weer in de woonkamer, de voorbereidingen voor het kerstdiner zijn vast al in volle gang en ligt of hangt uw nieuwe outfit reeds netjes in de kast? Een vijftal jonge Limburgse chefs helpt u op culinair gebied een handje. Zij presenteren ieder een prachtig opgemaakt gerecht bereid met verse, smaakvolle ingrediënten. Datzelfde geldt ook voor de twee heerlijke gerechten van Janneke Philippi. Bij een feestmenu hoort natuurlijk ook een glaasje bubbels. Wijnkenners Mario Tertschnig en Joost van Tegelen, sommelier bij Restaurant ONE, slaan dit keer de champagne over en nemen drie mousserende kwaliteitswijnen van Limburgse komaf onder de loep. En in de portrettenreeks komen vier Limburgers aan het woord die elk een bijdrage leveren aan de tradities rond Kerstmis en Nieuwjaar.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen in november deden heel wat stof opwaaien. Michiel Vos kijkt iedere vier jaar uit naar de strijd om het Witte Huis. Jac Buchholz sprak de Amerikadeskundige er vóór en na de verkiezingen uitgebreid over. In december staat de Franse regio Bresse in de schijnwerpers vanwege de exclusieve ‘poulet de Bresse’, oftewel de koningin onder de kippen. Jos Caubo nam er vorig jaar een kijkje en verdiepte zich in de geheimen van deze, bij gastronomen, zo geliefde kippen. Dichter bij huis maken we kennis met sledehonden rijden. Deze spectaculaire activiteit kunt u ‘gewoon’ meemaken in de Limburgse bossen. Anne-Claire Fleer uit Roermond staat wereldwijd bekend als Female Empowerment Body Artist en Coach. Zij voorziet vrouwen van een laagje verf op hun lichaam om hen daarna te fotograferen. Het maakt de vrouwen zelfbewust en geeft hen opnieuw zelfvertrouwen.

 Autocoureur Henk Vossen en zijn kompaan Fred Sochacki vallen met de neus in de boter. Zij mogen de nieuwe BMW 540i xDrive rijden en om de ‘zakenauto’ echt eens te testen, trekken ze richting de snelweg bij onze oosterburen. Henk Heijliger doet het iets rustiger aan en gaat op ontdekkingstocht in natuurgebied de Cranenweyer in de Anstelvallei. De Maastrichtse zangeres Katja Henz heeft de eer om aan de slag te gaan in de laatste Oet de Aove. Samen met Henk Hover bakt ze heerlijke wafels. 

Wij wensen u een voorspoedig en gezond 2021! Blijf gezond en veel leesplezier.

fb_banner%205_851x315px.jpg