contentfoto_aspergeweekend

Aspergeweekend 2015

Het Navenant Aspergeweekend is ondertussen een traditie geworden binnen Limburg en ver daarbuiten. Na twee dagen rally- en aspergeplezier werd er bij Restaurant Da Vinci in Maasbracht uiteindelijk een recordbedrag van € 70.000 bij elkaar geveild. Die opbrengst gaat naar het onderzoek naar killercellen.

Het #NavenantAspergeweekend bestaat uit een classiccarrally (zaterdag) en het Groot Limburgs Aspergediner (zondag). Onder organisatie van de Navenant Foundation, Confrérie de l’Asperge Limbourgondië en Rotary Leudal wordt er elk jaar geld ingezameld voor het goede doel. Dat was dit jaar wederom het onderzoek naar het gebruik van killercellen in de strijd tegen kanker.

Aspergerally
De aspergerally vond dit jaar plaats op zaterdag 9 mei en vertrok als vertrouwd bij Hostellerie de Hamert in Wellerlooi. De klassieke bolides en hun bestuurders kregen een gevarieerde route voorgeschoteld. Van pittoreske weggetjes naar smalle straatjes en van mooie vergezichten tot fijne uitkijkpunten. De tussenstops op de route stonden uiteraard in het teken van het Limburgse product. Zo werden de gasten onder meer welkom geheten bij Theo Clevers IJssalons, de Venlose Zweefvliegclub, aspergebedrijf Teboza, de Historische Groentehof en de Oolderhof.

Organisator René Smeets deed ook dit jaar zijn best om de mooiste provinciale pareltjes aan te doen. Via onontdekte locaties stuurde hij de rallyrijders uiteindelijk naar Restaurant Da Vinci in Maasbracht. Daar werden de coureurs getrakteerd op een ‘walkingdiner’ met bijpassende wijnen. Dat is een taak die je Margo Reuten en Petro Kools met plezier mag toevertrouwen. Meneer en mevrouw Stadegaard werden met hun Amerikaanse outfit (passend bij hun Ford Fairline 500 uit 1957) gekroond tot de beste outfit van de dag. De rallywedstrijd kende Louk en Trix Reintjes als winnaar. Uiteraard werd het daarna Limburgs gezellig tot in de late uurtjes.


Groot Limburgs Aspergediner
Minder dan 24 uur later stond het Groot Limburgs Aspergediner op de agenda. In de magische atmosfeer van Restaurant Da Vinci genoten 150 aanwezigen van een uitgebreid aspergemenu. Met Margo Reuten en Petro Kools aan het culinaire roer hoef je je als gast geen zorgen te maken over het gastronomische verloop van de middag. De tongstrelingen van asperge, in de flank gecombineerd door heerlijke wijnen, mochten op het credo ‘verrukkelijk’ rekenen. Onder meer Ria Oomen, René van der Linden, Léon Frissen, Jan Smeets en Gé Reinders proefden met plezier van de gastro-traktaties.

De muzikale omlijsting werd dit jaar verzorgd door Ivo van der Bijl en Roger Villevoye, Double B Partyband en Dr. John’s Swingtet. Onder de aanwezigen werd bovendien een 0,50 karaat briljant verloot, beschikbaar gesteld door UDT Diamonds.

Zoals vertrouwd vond er tijdens het #NavenantAspergeweekend ook een veiling plaats voor het goede doel: het onderzoek naar killercellen, waar u verder meer over leest. Veilingmeester Sjra Puts had het genoegen een fraaie selectie aan veilingitems onder de hamer te laten gaan. Hoogtepunt was het door chef Margo geschilderde schilderij, dat voor € 10.000 een nieuwe eigenaar kreeg en zodoende flink bijdroeg aan de eindopbrengst van € 70.000.

Het bedrag komt ten goede aan Kankeronderzoekfonds Limburg. Professor Gerard Bos doet namens deze organisatie onderzoek naar een nieuwe behandelmethode tegen kanker: het gebruik van zogenaamde killercellen.


Bekijk hier een samenvatting van het aspergeweekend:

Aspergerally


Aspergediner: