Sportief en comfortabel

Volvo V40 Cross Country

2 maart 2016

Price: € 47.112,25
Engine: inhoud 1600 cc 4 Cilinders (turbo)


Bestemming onbekend. Dat is het uitgangspunt van de tv-spot voor de Volvo V40 Cross Country. Erop uittrekken en zien waar je terechtkomt.
Vooral niet de platgetreden paden, in dit geval autowegen, begaan.
Maar het automobiele avontuur de uitdaging opzoeken. Sportief waar het kan en cruisen als je hoofd er naar staat. De Volvo 40 Cross Country T4 zorgt ervoor dat je je tevreden en veilig voelt. Wat kan een mens, of een chauffeur meer wensen?

“Als je mij die vraag, wat je je meer kunt wensen, rechtstreeks op de man af stelt, dan is het in deze reeks het topmodel, de Volvo T5 Cross Country.
Met een standaard vierwielaangedreven versie en een vermogen van 254
paardenkrachten. Helaas zit die AWD optie niet op de geteste T4-uitvoering.
Tenminste, als je echt het avontuur zoekt. Ik had graag het gedrag van die auto ervaren in het terrein en op onverharde weg.” Henk Vossen steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken en het duurt dan ook even voordat hij zich weer bewust wordt van de auto, die ons verleden zomer al zo’n plezier bezorgde toen we met de standaardversie kennismaakten. Het was tijdens de Olympische Spelen in Londen en we hadden de Zweed zomaar een gouden plak willen geven.

Prijs
Terug naar het heden; enkele weken geleden was de Nederlandse presentatie
van de Cross Country-V40. Mogelijk dat binnen afzienbare tijd nog een
introductiefeest op de agenda staat. De verwachting en de hoop leven, dat er in de Zweedse gedachten nog een XC 40 rondspookt. Met name de keuze voor de toevoeging Cross Country voedt dat vermoeden. Hoe dan ook, Volvo heeft met de hatchback midden in de roos geschoten. Een goede prijskwaliteitverhouding, ofschoon deze testversie (€ 47.112,25) van de Cross Country wel erg veel extra’s heeft en met bijna twintig mille boven het instapbedrag (€ 28.495), zichzelf uit de markt zou kunnen prijzen. “Meestal wordt door onze kopers gekozen voor de Intro Line”, zegt marketingmanager Sander Waulthers. ”Voor ongeveer 32.500 euro heb je een meer dan goed uitgeruste middenklasser, want standaard laat deze Cross Country al weinig te wensen over.”