asperge_youngpoets

Grootse Opening van het Aspergeseizoen!

De jaarlijkse aankomst van de koningin der groenten laat menig bourgondisch hart sneller kloppen. De asperge verdient dan ook een uitgebreid en warm welkom, vergezeld door heerlijkheden van provinciale bodem. Op zondag 5 april vindt daarom voor de eerste maal Limburgse Nieuwe plaats bij Château St. Gerlach te Valkenburg, in samenwerking met de Provincie Limburg. Een uniek culinair evenement vol Limburgse entertainment, ter opening van het aspergeseizoen en ter viering van het streekproduct. Tijdens deze heuglijke middag wordt niet alleen het eerste kistje asperges geveild, ook worden de gasten in de watten gelegd met een uitstekend vijfgangendiner inclusief amuses.

Alle gerechten, waarin een hoofdrol is weggelegd voor het witte goud, worden met liefde bereid door een gepassioneerd team van maar liefst zeven topchefs: René Brienen (Brienen aan de Maas), Otto Nijenhuis en Guido Le Bron de Vexela (Château St. Gerlach), Sven Nijenhuis (Château Wittem), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Margo Reuten (Da Vinci) en Servais Tielman (Beluga Loves You). Uitmuntende wijnen van binnen en buiten de provincie – waaronder de Navenant Aspergewijn 2020 natuurlijk - verzorgen de benodigde begeleiding bij de spijs, resulterend in hemelse combinaties die de liefde voor Limburg alleen maar versterken.

En het mooiste van alles? De opbrengst van deze middag komt volledig ten goede aan de Health Foundation Limburg, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+. Kortom: een niet te missen vuurdoop van het aspergeseizoen voor eenieder die bourgondisch genieten van streekproducten hoog in het vaandel heeft en het goede doel een warm hart toedraagt.

Datum: zondag 5 april
Vanaf: 13:00 uur
Locatie: Château St. Gerlach, Joseph Corneli Allee 1, 6301 KK Valkenburg
Tafels: vanaf 10 personen
Kosten: 150,- euro per persoon
Een kamer voor twee personen inclusief ontbijt: € 150,-

Aanvragen golf boekje

* Machtiging incasso