Aspergeweekend 2019


 

Op 11 en 12 mei 2019 wordt de dertiende editie van het Navenant Aspergeweekend georganiseerd.

In het tweede weekend van mei wordt, zoals u gewend bent op de zaterdag, een uitdagende rally gereden. Deze autotocht start dit keer bij Martens Asperges in Tienray. De deelnemers rijden langs de mooiste plekken in onze provincie. Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is opnieuw de finishlocatie. Onderweg maken de rijders kennis met alle (asperge)schatten die Limburg rijk is en wordt uiteraard de inwendige mens in de culinaire watten gelegd.


Op zondag is het tijd voor het Groot Limburgs Aspergediner dat wederom wordt gehouden bij Restaurant Da Vinci in Maasbracht. Chef Margo Reuten en Meestergastheer Petro Kools verzorgen dit culinaire festijn dat dit jaar in het teken staat van geld inzamelen voor niet één, maar twee goede doelen. Het geld dat wordt opgehaald komt ten goede aan Kankeronderzoekfonds Limburg én Alzheimeronderzoekfonds Limburg.
Tijdens de voorgaande editie werd het prachtige recordbedrag van maar liefst 120.000 euro opgehaald. Het Navenant Aspergeweekend is een initiatief van de Navenant Foundation. Een stichting die zich tot doel stelt geld in te zamelen voor Limburgse doelen. Om onderzoek voor beide fondsen tot een succes te maken, is nog meer geld nodig. 


Over Alzheimeronderzoekfonds Limburg & Kankeronderzoekfonds Limburg.
Health Foundation Limburg en Alzheimeronderzoekfonds Limburg maakt zich sterk voor medisch-wetenschappelijk onderzoek in Maastricht UMC+. Onderzoek dat de kwaliteit van leven verbetert van zowel patiënten als hun naasten. Met uw donatie aan Alzheimeronderzoekfonds Limburg steunt u de generaties van nu en morgen. Health Foundation Limburg, Maastricht UMC+ en KWF Kankerbestrijding hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen kanker. Onder de naam Kankeronderzoekfonds Limburg zetten de drie organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor kanker en het belang van meer geld voor onderzoek.

Houd u 11 en 12 mei alvast vrij in uw agenda!

Schrijf u nu in voor het Navenant Aspergeweekend!