geroosterde-witte-asperges

Culinair: Asperge-Kookworkshop Navenant

met Janneke Philippi bij Kookpodium in Beek


Data en tijdstip
Zondag 14 april en zaterdag 18 mei, 11.00 tot 15.30 uur

Aantal personen
Minimaal 12 en maximaal 20 personen per workshop.

De locatie
Beide workshops vinden plaats bij het Kookpodium. Deze mooiste en grootste kookschool van het zuiden van eigenaresse Heleen Lucassen is tot ver buiten de regio bekend. Hier in hartje Beek worden aan de ruime kookeilanden dagelijks culinaire workshops, cursussen en beroepsopleidingen verzorgd. Voldoende parkeergelegenheid in de buurt (o.a. gemeentehuis en markt, denk aan een parkeerschijf!).
Adres:
Brugstraat 5, Beek
www.kookpodium.nl

Prijs
€ 75,- per persoon inclusief recepturen voor thuis, ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, wijnen, tafelwater en frisdranken.

Programma
11.00 uur
Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers. Tijdens de ontvangst is er uitleg over de workshop en worden alle recepturen doorgenomen.

11.30 uur
Aanvang workshop. In groepjes van 3-4 personen gaat u circa 1,5 uur aan de slag waarbij iedere groep het gehele driegangen aspergemenu bereidt. De asperges worden tijdens deze workshop op verrassende wijze bereid: grillen, roosteren en ook rauw verwerkt. Uiteraard maakt u ook een lentedessert als afsluiting van het menu. Tijdens de workshop is er tevens aandacht voor de organisatie en presentatie van het menu zodat u dit menu ook eenvoudig thuis voor gasten kunt bereiden.

13.00 uur
Aan tafel. Samen gaat u aan tafel genieten van het bereide aspergemenu. Het menu wordt begeleidt door passende wijnen en tafelwater. Op tafel ligt ook een mapje met alle recepturen voor thuis. We sluiten af met koffie/thee.


15.00/15.30 uur
Einde en mogelijkheid tot signeren van de kookboeken van Janneke Philippi, die ook bij het Kookpodium verkrijgbaar zijn.

Dranken
Janneke-Philippi.jpgKoffie/thee, wijnen, tafelwater en frisdranken zijn inbegrepen.


Food
We maken tijdens deze workshop een driegangen aspergemenu waarbij de nadruk ligt op trendy bereidingswijzen van asperges. Zowel witte als groene asperges gaan we grillen, maar ook roosteren in de oven en zelfs rauw verwerken.

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier.
Denk aan een schort!

Over Janneke Philippi
Janneke Philippi is kookboekenauteur en foodstyliste. Ook schrijft ze recepten voor veel tijdschriften. In Navenant deelt ze elke editie haar favoriete seizoensrecepten. Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

Culinair agenda

* Machtiging incasso